19:00

IK Fyris P01

Referat: Rimbo IF - IK Fyris P01

Vi åkte mot Rimbo kl 17 på måndagseftermiddagen för att spela mot Rimbo IF i höstens andra serieomgång. Bra stämning bland spelare, ledare, föräldrar, familjehemsföräldrar och godemän i bilarna. IP Arkadien i Rimbo låg precis vid en sjö och stoltserade med en fin naturgräsplan. Efter ombyte gick truppen ut på gräset och värmde upp ordentligt. Väldigt annorlunda underlag jämfört med konstgräset hemma i Stenhagen. Då kom en jätteregnskur och vi sökte skydd i omklädningsrummet och gick igenom laguppställning och taktik.
Första halvlek inleddes med ett snabbt ledningsmål för Fyris men var därefter en jämn och tuff kamp mellan lagen. Rimbo ligger sist i serien men visade verkligen att man är ett tufft spelande lag och de blixtrade till ibland med fint anfallsspel. Fyris spel påverkades av ovanan vid underlaget och hade störst framgång med sina snabba djupledsbollar på lagets snabba yttermittfältare och anfallare. Matchen stod och vägde länge men Fyris var det lag som skapade något fler farliga chanser och tog vara på dem, och ledde därför med 3-1 i halvtid.
I andra halvlek fick Fyris bättre ordning på sitt passningsspel och hade inte lika bråttom i uppspelen, vilket gjorde att man kunde kontrollera matchen och göra ett antal snygga mål ytterligare. Samtliga 16 spelare som var med fick mycket speltid och bidrog alla till den fina segern med 7-3 till slut.

Vi testade några spelare på nya positioner idag (t ex Mahdi som mittback, Omid som central mittfältare och Pawel som vänsterback) och det gick väldigt bra. Vi är ett mer komplett lag när fler spelare klarar av att prestera väl på fler positioner. Det var verkligen glädjande att se hur vi den här matchen lyckades bättre med att ta vara på våra målchanser. På ca 15 skapade bra målchanser så lyckas vi göra 7 mål. Den utdelningen har ofta varit mycket lägre i våra tidigare matcher.